Նկարագիրը
Միջնադարյան հայ բժշկապետերը վայրի դաղձն օգտագործել են որպես մարսողությունը կարգավորող, հանգստացնող, անքնության դեմ պայքարի միջոց: Դաղձն ունի հակաօքսիդանտ հատկություններ, նվազեցնում է լարվածությունը, բարելավում հիշողությունը: Հումքի հավաքման և մշակման ամբողջ գործընթացն իրականացվում է ձեռքով, ինչի արդյունքում Թեյանի դաղձն առանձնանում է մաքրության բարձր աստիճանով և որակական հատկանիշներով:
Պատրաստման եղանակը՝ 1 ճ.գ. բուսական թեյը թրմել 300-500 մլ եռման ջրում, փակ տարայում 10 րոպե: Ցանկության դեպքում կարելի է թրմել տուփում ներառված ֆիլտր-փաթեթիկներով:
Բուսական թեյ «Վայրի դաղձ»
Բաղադրությունը՝ դաղձի չոր չմանրեցված տերևներ
1 տուփը պարունակում է՝ 30 գ բուսական թեյ, 5 թրմող փաթեթիկ